Τι να κάνεις μία μέρα πριν τις εξετάσεις

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


1. Κοιμήσου καλά
Δύσκολο, γιατί μια ημέρα πριν τις εξετάσεις, από το άγχος είναι σχεδόν ακατόρθωτο να σε πάρει ο ύπνος. Προσπάθησε όσο μπορείς να κοιμηθείς, για τουλάχιστον 8 ώρες, γιατί μόνο έτσι το μυαλό μπορεί να ξεκουραστεί και να είναι καθαρό για την επόμενη μέρα. 
2. Κάνε μια καλή επανάληψη

Αφού έχεις κοιμηθεί καλά, ξύπνα την προηγούμενη μέρα και άρχισε το τελικό διάβασμα. Κάνε μια καλή επανάληψη του μαθήματος που δίνεις, υπογράμμισε τα πιο sos και διάβασε για δεύτερη φορά ό,τι δεν έχεις απομνημονεύσει άριστα.
3. Φάε καλά

Από το άγχος ή από το διάβασμα, μπορεί να ξεχάσεις να φας. Πολύ κακώς, γιατί εξουθενώνεις τον οργανισμό σου κάτι που μπορεί να έχει αντίκτυπο στο διάβασμά σου και στις εξετάσεις. Αμύγδαλα, μαύρη σοκολάτα, ψαράκι, φυσικός χυμός πορτοκάλι, είναι μια καλή διατροφή για την προηγούμενη των εξετάσεων!
4. Μίλα με καθηγητές

Εμένα με βοήθησε πολύ! Εάν έχεις κι εσύ καλή σχέση με τους καθηγητές σου, ή με κάποιους από αυτούς, μπορείς να ξεαγχωθείς και να βοηθηθείς με το που τους πάρεις ένα τηλέφωνο ή τους δεις πριν ή μετά το μάθημα. Μίλησέ τους, πάρε συμβουλές και τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα!
5. Χαλάρωσε λίγο

Σίγουρα είσαι στα τελικά... γκάζια, αλλά εάν κάνεις όλα τα παραπάνω, κι αν έχεις ξεσκιστεί στο διάβασμα, καλό θα ήταν να ξεκουραστείς για λίγη ώρα και να «φύγει» το μυαλό σου. Κάνε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, άκου λίγη μουσική, κάνε κάτι που σε ευχαριστεί και μπορεί να σε χαλαρώσει.
6. Μην ξυπνήσεις αξημέρωτα για διάβασμα

Κάποιοι μαθητές το κάνουν, και η αλήθεια είναι πως κάθε μαθητής έχει τους δικούς του ρυθμούς. Βέβαια, οι περισσότεροι καθηγητές λένε πως δεν είναι σωστή τακτική να ξυπνάς τέσσερις η ώρα για τελικό διάβασμα, ενώ δίνεις στις 9, γιατί μπορεί να τα κάνεις «αχταρμά» και να μπερδευτείς. Διάβασε καλά την προηγούμενη, κοιμήσου καλά το βράδυ και ξύπνα για να δώσεις, με καθαρό μυαλό.
Καλή επιτυχία!
Περισσότερα θέματα για τις εξετάσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)