5 καλοκαιρινοί παράδεισοι για οικογένειες στην Αττική

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Βουτιές με το κεφάλι στο Πόρτο Γερμενό

5 καλοκαιρινοί παράδεισοι για οικογένειες στην Αττική


(Φωτογραφία: panoramio.com)
Η απόσταση απ’ την Αθήνα δεν είναι αμελητέα (μια εβδομηνταριά χιλιόμετρα θα χρειαστεί να τα κάνετε –οπότε υπολογίστε 1,5 ώρα οδήγηση), αλλά αυτό είναι ίσως και το μυστικό της ομορφιάς των πέντε μικρών παραλιών στο Πόρτο Γερμενό με τα εξωτικά νερά και τη σχετική έλλειψη πολυκοσμίας (συγκριτικά, ας πούμε, με τη Βουλιαγμένη). Μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας σε όλες τις μικρές παραλίες, ωστόσο οι οικογένειες προτιμούν κατά κανόνα την παραλία δίπλα στο λιμανάκι και την παραλία Σκάλωμα στο Προσήλι.

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις παραλίες κι εδώ κατά πού πέφτουν οι μικροί αυτοί παράδεισοι.

Καλοκαιρινή βόλτα στον Φλοίσβο



Αν ο χρόνος, τα χρήματα και η διάθεσή σας δεν σας φτάνουν για τόσο μακρινές βόλτες και βουτιές, μπορείτε να κάνετε δροσερές βόλτες στο Πάρκο του Φλοίσβου. Απέχει μια ανάσα απ’ το κέντρο της πόλης, μυρίζει θάλασσα και είναι ένα απ’ τα πιο kid friendly καλοκαιρινά σημεία της πρωτεύουσας. Τι θα κάνετε όταν φτάσετε εκεί στον Νότο:

Θα μπείτε στο Πάρκο του Φλοίσβου για να βολτάρετε ή να πιείτε καφεδάκι στο καφέ του. Θα αφήσετε τα παιδιά να παίξουν στην πρότυπη παιδική χαρά έκτασης 13 στρεμμάτων, που είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία και θα κάνετε ποδήλατο στη Μαρίνα Φλοίσβου.

Δροσερό, θερινό σινεμαδάκι



Μια απ’ τις καλύτερες λύσεις για οικογενειακή έξοδο τα καλοκαιρινά απογεύματα, είναι το θερινό σινεμά. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο είναι το πιο δροσερό απ’ όλα τα θερινά σινεμά της πόλης, γι’ αυτό θα προτείνουμε μερικά για όλα τα γούστα και τις… διευθύνσεις κατοικίας. Φύγαμε:

Το Σινέ Γαλάτσι στο Άλσος Βεΐκου. Πολύ δροσερό, αλλά λίγο φασαριόζικο, γιατί είναι κοντά στον δρόμο. Συνιστούμε να το προτιμήσετε τις ημέρες που η Αθήνα αδειάζει.

Το Σινέ Φλοίσβος, στη Μαρίνα Φλοίσβου. Ιδανικό για ταινιούλα μετά το παιχνίδι ή την ποδηλατάδα. Αν βρεθείτε προς Π. Φάληρο μεριά, το Σινέ Φλοίσβος είναι αυτό που ψάχνετε.

Η Μπομπονιέρα στην Κηφισιά έχει το ιδανικό, βόρειο, δροσερό κλίμα που θέλετε για τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού.

Το Cine Φιλοθέη είναι «πνιγμένο» στο πράσινο (ειδικά για τα δεδομένα της πρωτεύουσας) και ενδείκνυται για ποπ κορν (ή hot dog, για το οποίο φημίζεται) και ταινιούλα στη δροσιά.

Τα Βοτσαλάκια της ομώνυμης Πλαζ στον Πειραιά μπορούν επίσης να φιλοξενήσουν τις καλοκαιρινές, σινεφίλ σας ανησυχίες. 

Παιδότοπος α λα καλοκαιρινά στα Σπάτα



Μπορεί να μην βρίσκεται σε απόσταση δυο βημάτων απ’ το κέντρο, όμως το Smart Playland είναι μία απ’ τις καλύτερες επιλογές σας, αν θέλετε να χαρίσετε στα παιδιά μια εμπειρία παιχνιδιού και δροσιάς. Φουσκωτά, πισίνα με βάρκες, καρουσέλ και αυτοκινητάκια καρτ είναι μερικές από τις επιλογές των μικρών επισκεπτών.

Δείτε εδώ πώς ακριβώς θα πάτε.

Μια μέρα στη Λίμνη Βουλιαγμένης



Θα χρειαστεί να οδηγήσετε λιγάκι και να πληρώσετε εισιτήριο για την είσοδό σας στον χώρο, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί στη Λίμνη Βουλιαγμένης θα απολαύσετε το μοναδικό φυσικό τοπίο σε συνδυασμό με βουτιές στα νερά της αλλά και παιχνίδι στον παιδότοπο για τα παιδιά. Οι τιμές του καφέ είναι «τσιμπημένες» επομένως οργανωθείτε με τοστάκια και θερμός από τα σπίτι.

Πατήστε εδώ για να δείτε πώς θα πάτε και εδώ για να μάθετε τα πάντα για την επίσκεψή σας στη Λίμνη.
Περισσότερα θέματα για έξοδο εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)