Ψεκάστε με αυτό το μείγμα και διώξτε από το σπίτι σας κουνούπια, μύγες και κατσαρίδες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά εντομοκτόνα που μας επιτρέπουν να εξαφανίσουμε τα έντομα, αλλά συνήθως αυτά περιέχουν πολλά χημικά και στο τέλος μπορεί να είναι επιβλαβή και ρυπογόνα.
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές φυσικές λύσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε αυτά τα προϊόντα και να απομακρύνετε τα κουνούπια από το σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε τεράστια χρηματικά ποσά.
Μερικοί άνθρωποι μετά από ένα τσίμπημα παρουσιάζουν κάποιο ήπιο ερεθισμό ή ακόμη και πρήξιμο ή έντονη φλεγμονή, αλλά μετά τη χρήση αυτής τη συνταγής τα κουνούπια θα φύγουν μια και καλή από το σπίτι σας.
Θα χρειαστείτε:
  • 1/2 φλυτζάνι φυσικό φυτικό έλαιο
  • 1/2 φλυτζάνι σαμπουάν.
  • 1/2 φλυτζάνι φυσικό ξύδι με συγκέντρωση 9%.
Παρασκευή:
Σε ένα δοχείο ανακατέψτε όλα τα υλικά και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι και ψεκάστε στο χώρο όπου θέλετε να απομακρύνετε τα κουνούπια! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας, στον κήπο ή στο δέρμα σας ως απωθητικό.
Τι δεν ξέρατε για τα κουνούπια :
Τα κουνούπια αποτελούν μέρος της ίδιας ομάδας με τις μύγες, έχουν ένα ενιαίο ζεύγος πτερυγίων, μακρύ και λεπτά πόδια, μία κεφαλή με μια εξαιρετική προβοσκίδα. Το σώμα και τα φτερά τους είναι καλυμμένα με μικρές κλίμακες με κάποια συνέχεια , και ο όγκος των μεγάλων κουνουπιών κυμαίνεται από  3-9 mm.
Αντίθετα, τα θηλυκά κουνούπια τρέφονται συχνά με αίμα , ώστε να παράγουν τα αυγά τους. Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι τα ενήλικα κουνούπια , αρσενικά και θηλυκά, επίσης τρέφονται από το νέκταρ των λουλουδιών. Οι προνύμφες τρέφονται με διάφορα υλικά, ανάλογα με το είδος.
Τα περισσότερα καταναλώνουν οργανικά υπολείμματα και τα μικρά τους υδρόβιους οργανισμούς. Ωστόσο, ορισμένα είδη είναι αρπακτικά και τρέφονται με άλλα κουνούπια . Τα ενήλικα κουνούπια είναι πιο δραστήρια από το σούρουπο έως την αυγή, ακόμα και σε περιοχές με πολλά σύννεφα, επειδή το φως του ήλιου δεν τους ευχαριστεί δεδομένου ότι μπορούν να στεγνώσουν και να πεθάνουν.
Αν και είναι δύσκολο να δείτε τις διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών κουνουπιών , μπορούμε να βρούμε κάποια ενήλικα αρσενικά κουνούπια, που δεν τρέφονται με αίμα , αλλά τα θηλυκά το κάνουν. Αν και υπάρχουν κάποια ενήλικα θηλυκά κουνούπια που δεν καταναλώνουν καθόλου αίμα, τρέφονται μόνο με το νέκταρ από τα φυτά και άλλα σάκχαρα, όπως και τα αρσενικά .
Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)