Οι 6 καλύτερες παραλίες της Αττικής

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Η Αττική κρύβει μικρούς παραδείσους, που ίσως μέχρι σήμερα να μην έχει τύχει να τους εξερευνήσεις. Εμείς είμαστε όμως εδώ να σου παρουσιάσουμε τις 6 καλύτερες παραλίες της πρωτεύουσας (σύμφωνα πάντα με τα προσωπικά μας κριτήρια).

Beachouse Athens, Βάρκιζα

Μία από τις οργανωμένες παραλίες που μου αρέσει. Είναι αρκετά κοντά στο κέντρο και μπορείς να πας ακόμη και με το λεωφορείο. Για να το βρεις παίρνεις κατεύθυνση για τo Varkiza Resort, όταν φτάσεις πας κατευθείαν τέρμα δεξιά. Έχει χώρο στάθμευσης που δεν τον χρεώνεσαι, αλλά αν θέλεις δίνεις κάτι στον άνθρωπο που σε βοηθάει και είναι στον ήλιο όλη μέρα.
Αξίζει να σας πω ότι δεν είναι από τις οργανωμένες παραλίες που σου ζητάνε χρήματα ΚΑΙ στην είσοδο ΚΑΙ στην ξαπλώστρα ΚΑΙ στον καφέ. Ωραία μουσική, προσεγμένα cocktails και γενικότερα ωραίο σκηνικό που σου θυμίζει νησί.

2 ΚΑΠΕ, Λεγρενά

Η αγαπημένη μου παραλία, απλά! Δεν είναι οργανωμένη και βρίσκεται λίγο πριν τα Λεγρενά με κατεύθυνση προς το Σούνιο. Πιο συγκεκριμένα θα τη βρεις αμέσως μετά τον οικισμό Χάρακας, στην ταμπέλα «Ιδιοκτησία Κ.Α.Π.Ε.». Από εκεί οδηγείσαι σε δεξιά στροφή προς ένα χωματόδρομο και, λίγο πιο κάτω, μια δεύτερη πινακίδα σας καλωσορίζει στο «Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας». Αφήνεις το αυτοκίνητο και συνεχίζεις με τα πόδια για λίγα μέτρα.
* Πάρε νερό και άλλες προμήθειες πριν κατέβεις στην παραλία.

3 Μαύρο Λιθάρι, Ανάβυσσος

Βρίσκεται στα 40 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για μία πολύ καλά οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες στα 9 ευρώ. Από σπορ μπορείς να κάνεις τζετ σκι και να παίξεις με ρακέτες. Υπάρχουν επίσης μπαράκια από πάνω κι ένα ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις.

Κόκκινο λιμανάκι, Ραφήνα

Βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας και πρόκειται να συναντήσεις κρυστάλλινα νερά κι έναν επίγειο παράδεισο δίπλα από τη Ραφήνα. Αξίζει να την επισκεφθείς αν μένεις προς τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αθήνας.

5 Μάτι, Νέα Μάκρη

Πρόκειται για μία απόσταση 30 χλμ. από την Αθήνα. Δε διαθέτει είσοδο. Επίσης δεν είναι οργανωμένη οπότε χρησιμοποιείς τον δικό σου εξοπλισμό. Ο βυθός έχει άμμο και πέτρα σε ορισμένα σημεία. Υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ταβερνάκια τριγύρω που σε περιμένουν να τα απολαύσεις.

Ψάθα

Πρόκειται για μία μεγάλη, με βότσαλο παραλία με ακτογραμμή 2,5 χιλιομέτρων στον Κορινθιακό Κόλπο. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται 60χλμ από την Αθήνα, ωστόσο τα κρυστάλλινα νερά, τα ταβερνάκια και τα ουζερί που περικλείουν την παραλία θα σε ικανοποιήσουν στο έπακρο.
Περισσότερα θέματα με παραλίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)