ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

31/8/17

Αυτά είναι σεμινάρια Πανεπιστημίων αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς 2017-18
Την περιοδο που διανύουμε, μετράμε αντίστροφα για την εναρξη του σχολικό έτους αλλά και της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
Το τέλος Αυγούστου και κυρίως η περίοδος του Σεπτεμβρίου είναι μια χρονική στιγμή πολύ σημαντική για τους εκπαιδευτικούς και κυρίως για τον μεγάλο αριθμό των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχει κάνει αιτήσεις και περιμένει να δει το όνομά του στους πίνακες των προσλήψεων.
Η μάχη για "σκαρφάλωμα" στους πίνακες αναπληρωτών αλλά και η προσπάθεια σταθεροποίησης των θέσεων των μονίμων εκπαιδευτικών ωθεί νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων να προχωρούν σε επιμορφωτικές διαδικασίες Σεμιναριακού και Μεταπτυχιακού επιπέδου από Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Κολέγια και άλλους φορείς.
Οι εκπαιδευτικοί και όχι μόνο επιλέγουν να παρακολουθήσουν κάποιο σεμινάριο ή Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ώστε να διερύνονουν τους ακαδημαϊκούς τους ορίζοντες και τις δεξιότητές τους αλλά και να μπορούν να ενταχθούν με καλύτερους όρους στην αγορά εργασίας.
Σε αυτό το αφιέρωμα - Οδηγό το alfavita.gr θα παρουσιάσει τα κορυφαία  Σεμινάρια  - ELearning των Ελληνικών Πανεπιστημίων που αφορούν εκπαιδευτικούς σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα ώστε να ενημερωθούν οι ίδιοι για τις επιλογές που έχουν. Το αμέσως επόμενο διάστημα ακολουθούν δύο μεγάλα αφιερώματα για τα σεμινάρια - elearning σε όλες τις ειδικότητες που υλοποιούνται από τα Ελληνικά Πανεπιστήμια καθώς και ο Μεγάλος Οδηγός Μεταπτυχιακών 2017-2018
Πρόγραμμα Ετήσιας Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή στο ΕΚΠΑ
Το Πρόγραμμα ετήσιας εξειδίκευσης στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, του Ε.Κ.Π.Α,  διοργανώνεται για δέκατο τρίτο κατά σειρά έτος με αντικείμενο: «ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία, Δυσαριθμησία, Δυσοθρογραφία, Δυσπραξία), Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής-Υπερκινητικότητα,  Διαταραχές Συμπεριφοράς, Αισθητηριακές – Κινητικές Αναπηρίες, Νοητική  Υστέρηση, Αυτισμός, Ψυχικές Διαταραχές  παιδιών και εφήβων, Ψυχοπαιδαγωγική αντιμετώπιση, Συμβουλευτική Γονέων, Υποστηρικτικές Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, Πρακτική Άσκηση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση».
Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος είναι ο νευρολόγος- ψυχίατρος, καθηγητής  Ψυχοφυσιολογίας και Ψυχικής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Παπαδάτος.
Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: 500 ωρών
Σελίδα: www.spedu.gr
Επικοινωνία: 210-3626445, 6986265671, spedu2018@gmail.com
Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ
Επιμορφωτικό πρόγραμμα στην Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΠΤΔΕ
Το Εργαστήριο Πειραματικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει δια ζώσης (εκ των οποίων το 20% μπορεί να υλοποιείται και εξ αποστάσεως) επιμορφωτικό πρόγραμμα-σεμινάριο ειδίκευσης διάρκειας 162 ωρών με τίτλο: «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Μικροδιδασκαλίες - Μικρομαθήματα- Πρακτική Άσκηση».
Το δια ζώσης επιμορφωτικό πρόγραμμα-σεμινάριο ειδίκευσης προσφέρει Πρακτική Άσκηση 60 ωρών, κατά την οποία κάθε εκπαιδευόμενος θα σχεδιάσει και θα εκτελέσει μια μικροδιδασκαλία/ένα μικρομάθημα. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προετοιμάζονται ουσιαστικά για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας εκπαιδευτών ενηλίκων της μη τυπικής εκπαίδευσης του ΕΟΠΠΕΠ
Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: 162 ωρών
Σελίδα: http://www.adedu-microteaching.primedu.uoa.gr/
Επικοινωνία: 6972878352,  2103688507,  tbabalis@primedu.uoa.gr
Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ
Σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή από την Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ
Η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το 9ο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο Κατάρτισης στην Ειδική Αγωγή, διάρκειας 510 ωρών. Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ειδικό εκπαιδευτικό & βοηθητικό προσωπικό, νηπιαγωγούς, θεραπευτές και σε φοιτητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων.
Ενδεικτική θεματολογία: Μαθησιακές Δυσκολίες, Αυτισμός, Παράλληλη Στήριξη, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής, Διαταραχές Συμπεριφοράς, Προβλήματα Λόγου και Ομιλίας, Νοητική Υστέρηση, Πρώιμη Παρέμβαση & Σχολική Ετοιμότητα, Κινητικές Αναπηρίες.
Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: 510 ωρών
Σελίδα: http://developunit.gr/​
Επικοινωνία: 2132009186 & 198, developmentalhealth@yahoo.com
Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ
Επαγγελματικά Προγράμματα Ενδυνάμωσης και Συμβουλευτικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου​
1. Κατάρτιση στην Ειδική Αγωγή.​
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζομένους στην ψυχική υγεία, φοιτητές και άλλες συναφείς ειδικότητες, που προσβλέπουν σε πρόσληψη σε δομές ειδικής αγωγής. Διά ζώσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αποκλειστικά διαδικτυακά για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο ή Έλληνες του Εξωτερικού
Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: 450 ωρών
Σελίδα: https://goo.gl/cfW5xT
Επικοινωνία: 22510-36520, 6940911716, 6988019804, 6972192165, 6985586319, 6988069584, 6948711315,  ppy@aegean.gr  
Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ
2. Κατάρτιση στην Παιδοψυχολογία​
Ετήσιο Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Παιδοψυχολογία με έμφαση την Έρευνα, στη Σχολική Ψυχολογία και τις αναπτυξιακές διαταραχές και αποκλίσεις
Διαδικτυακό Πρόγραμμα 500 ωρών με δυνατότητες μικτής (blended) διδασκαλίας για όσους το επιθυμούν. (Προαιρετικές διά ζώσης συναντήσεις ανατροφοδότησης σε Αθήνα και Θεσσαλονικη για δύο Σαββατοκύριακα το έτος, σύνολο διά ζώσης ωρών 40). (Δυνατότητα προαιρετικής ενδυνάμωσης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε φορείς σε όλη την Ελλάδα. Σύνολο ωρών 50)
Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, εργαζομένους στην ψυχική υγεία, φοιτητές και άλλες συναφείς ειδικότητες, που προσβλέπουν σε πρόσληψη σε αντίστοιχες δομές του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα
Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: 450 ωρών
Σελίδα: https://goo.gl/97ZBJL
Επικοινωνία: 22510-36520, 6940911716, 6988019804, 6972192165, 6985586319, 6988069584, 6948711315,  ppy@aegean.gr  
Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ
Εξ αποστάσεως προγράμματα από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Από το 2012, τα Προγράμματα Διά βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίουαξιοποιούν και διευρύνουν τη βραβευμένη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εμπειρία και τεχνογνωσία του στην οργάνωση και λειτουργία εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσω ηλεκτρονικής μάθησης, υλοποιώντας καινοτόμα εξ αποστάσεως Επιμορφωτικά Προγράμματα σε επιστημονικά πεδία αιχμής και προγράμματα που χρειάζεται η αγορά εργασίας.
Δείτε τα προγράμματα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς
- Διοίκηση στην Εκπαίδευση και Παιδαγωγική Πρακτική
- Τεχνικές Αντιμετώπισης Δυσκολιών Μάθησης και Συμπεριφοράς – Πρακτική Άσκηση
- Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Σχεδιασμός & Υλοποίηση Προγραμμάτων
- Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Παιδαγωγικές Διαστάσεις & Θεσμικό Πλαίσιο
- Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων
- MIT App Inventor – Mobile Programming στην εκπαίδευση
- Ο προγραμματισμός ως δραστηριότητα μάθησης: το περιβάλλον Scratch
- Κινούμενη Εικόνα (Animation) και η Παιδαγωγική Αξιοποίησή της
- Εκπαίδευση Εκπαιδευτών στην Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση I: Θεσμικό & Κοινωνικό-Οικονομικό Πλαίσιο
Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Περισσότερα για τα πρόγραμμα εδώ
Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια βίου Μάθησης
Στο πλαίσιο της Δομής Δια Βίου Μάθησης του Α.Π.Θ. θα υλοποιηθεί πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων Δια Βίου Μάθησης».
Σκοπός
Σκοπός του προγράμματος είναι η αναβάθμιση των προσόντων των εκπαιδευτών ενηλίκων, οι  οποίοι διδάσκουν σε προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης μαθήματα του γνωστικού τους αντικειμένου. Επίσης, επιμέρους στόχος του προγράμματος είναι η προετοιμασία των επιμορφούμενων για τις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Θεματική ενότητα 1: Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων
Θεματική ενότητα 2: Διερεύνηση αναγκών – Σχεδιασμός και αξιολόγηση εκπαιδευτικού προγράμματος
Θεματική ενότητα 3: Εκπαιδευτικές μέθοδοι και τεχνικές - Μέσα διδασκαλίας – Νέες Τεχνολογίες - Μικροδιδασκαλία
Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: 49 ώρες
Περισσότερα για τα πρόγραμμα εδώ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Συστημική Θεραπεία. Γίνετε αναγνωρισμένοι Θεραπευτές
Το Τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Συστημική Θεραπεία (Δείτε εδώ) είναι ένα πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Ευρωπαική Εταιρία Θεραπείας οικογένειας (European Family Therapy Association, EFTA). Μάλιστα είναι και ιδρυτικό μέλος του κλάδου εκπαίδευσης της EFTA. Διασφαλίζει στους αποφοίτους την ικανότητα να θεραπεύουν μέσω ψυχοθεραπείας προβλήματα και διαταραχές σε άτομα, ζευγάρια και οικογένειες. Οι απόφοιτοι του προγράμματος αναγνωρίζονται ως οικογενειακοί θεραπευτές από την EFTA.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ανθρωπιστικών επιστημών και επιστημών υγείας, όπως ψυχίατροι, ψυχολόγοι, γιατροί, νοσηλευτές, εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί λειτουργοί, κοινωνιολόγοι.
Πληροφορίες 
Για Τμήμα Αθήνας  γενικά και για έγγραφές:
e-mail: systemstherapygreece@gmail.com
τηλ. 6942613230 και 6932297816
Για τμήμα Κρήτης γενικά, και για έγγραφές:
email: esythepas.cr@gmail.com
τηλ. 2810360088
Περίοδος ΑιτήσεωνΑνοικτή
Διάρκεια: Τέσσερα Χρόνια
Ετήσιο πρόγραμμα επιμόρφωσης - εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή (ΕΑΕ) του Παν Δυτ. Μακεδονίας
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ως Δημόσιος Πανεπιστημιακός Φορέας,  διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στη διαμόρφωση προγραμμάτων επιμόρφωσης-εξειδίκευσης στην ΕΑΕ από το 2008.
Μετά από αίτημα των επιμορφούμενων στα πλαίσια του προγράμματος εξειδίκευσης  παραδίδονται μαθήματα προετοιμασίας σε σχέση με την εκπαιδευτική πράξη (έμφαση στη διδακτική μεθοδολογία παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες).
Τα μαθήματα γίνονται από καθηγητές Πανεπιστημίων συναφών ειδικοτήτων, διδάκτορες καθώς επίσης και διορισμένους έμπειρους ψυχολόγους και ειδικούς παιδαγωγούς σε θέματα ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης κατόχους διδακτορικού διπλώματος με πολυετή πείρα στην ΕΑΕ.
Περίοδος ΑιτήσεωνΚλειστή
Διάρκεια: 500 ωρών
Περισσότερα για τα πρόγραμμα εδώ
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Παν.Θεσσαλίας "Ειδική Αγωγή - Μαθησιακές Δυσκολίες: Παρεμβάσεις στη Γλώσσα & στα Μαθηματικά
Το πρόγραμμα «Ειδική Αγωγή-Μαθησιακές Δυσκολίες: Παρεμβάσεις στη Γλώσσα & στα Μαθηματικά» έχει διάρκεια 30 διδακτικές εβδομάδες και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων αιχμής, προσφέροντας θεωρητικές γνώσεις και εστιασμένες πρακτικές δεξιότητες στους επιμορφούμενους. Η επιτυχή ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Βεβαίωσης Παρακολούθησης από τη Σχολή Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.
Περίοδος ΑιτήσεωνΚλειστή
Διάρκεια: 30 διδακτικές εβδομάδες
Περισσότερα για τα πρόγραμμα εδώ
Βιντεοσκοπημένα e-learning ελληνικών Πανεπιστημίων με την πλατφόρμα Coursity
Με τη μορφή βιντεοσκοπημένων μαθημάτων τα διαδικτυακά σεμινάρια καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων και γνωστικών αντικειμένων και έχουν διάρκεια 4-8 εβδομάδες. Το πιο σημαντικό; Σε αυτά διδάσκουν αναγνωρισμένοι καθηγητές Πανεπιστημίων.
Η επιτυχής παρακολούθηση των σεμιναρίων οδηγεί στη λήψη πιστοποιητικού από τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Ελληνικών Πανεπιστημίων.
Εισαγωγή στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Πρόκειται για ένα εισαγωγικό μάθημα στην Ειδική Αγωγή-Εκπαίδευση, που προσφέρει βασικές γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με την αναπηρία και την εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία. 
Περίοδος ΑιτήσεωνΚλειστή
Διάρκεια: 70 ώρες
Περισσότερα για τα πρόγραμμα εδώ
Μαθησιακές Δυσκολίες: Θεωρία και Πράξη
Το μάθημα αναπτύσσει ένα από τα πιο ουσιώδη κεφάλαια στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία που αφορά τους μαθητές με ιδιαιτερότητες στο σχολικό περιβάλλον. Ειδικότερα, θα αναφερθούν τα σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα, οι θεωρητικές προσεγγίσεις και οι πρακτικές εφαρμογές στο πεδίο των (ειδικών) μαθησιακών δυσκολιών [(Ε)ΜΔ].
Περίοδος ΑιτήσεωνΚλειστή
Διάρκεια: 60 ώρες
Περισσότερα για τα πρόγραμμα εδώ


http://www.alfavita.gr


Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και ενημερωθείτε για τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρονται διά ζώσης ή εξ αποστάσεως από τον δημιουργό της Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε πλούσιο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για να μάθετε Αγγλικά από τον υπολογιστή σας

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του Αποστόλη Ζυμβραγάκη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Πλήρης οδηγός ενιαίας εξέτασης Γλώσσας και Λογοτεχνίας!

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger