7 έξυπνα κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να λάμπει από καθαριότητα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0



Το να κρατάμε το μπάνιο καθαρό δεν είναι εύκολο και χρειάζεται πολύ χρόνο και κόπο. Οι βουλωμένες αποχετεύσεις, η μούχλα, και η λεκάνη δεν είναι και από τις πιο ευχάριστες δουλειές.
Αλλά εμείς έχουμε τον τρόπο να κάνουμε το καθάρισμα του μπάνιου πολύ ευκολότερο. Δείτε παρακάτω 7 αποτελεσματικά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το μπάνιο σε χρόνο μηδέν.
Καθρέφτες
Εάν δεν σας αρέσουν τα ακριβά καθαριστικά που αφήνουν στίγματα, τότε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό. Φτιάξτε ένα διάλυμα από υπεροξείδιο του υδρογόνου και μαγειρική σόδα, ψεκάστε το στον καθρέφτη και σκουπίστε με ένα σφουγγάρι. Θα δείτε μεγάλη διαφορά.
Μπανιέρα
Ένας τρόπος να απαλλαγείτε από τα μικρόβια και να κάνετε την μπανιέρα σας να λάμπει είναι χρησιμοποιώντας ένα μίγμα από 1/2 κούπας ξύδι, 1 κούπα καθαρό οινόπνευμα και 1/4 κούπας μαγειρική σόδα.
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε 1 λίτρο ζεστό νερό και απλώστε το μίγμα στις βρώμικες περιοχές. Αφήστε το για 15 λεπτά και μετά ξεπλύντε καλά.
Λεκάνη
Ένα κλασσικό στοματικό διάλυμα μπορεί να κάνει την τουαλέτα να αστράφτει. Διαλύστε το σε νερό και ρίξτε το μίγμα πάνω στις βρώμικες επιφάνειες. Τρίψτε μετά από 30 λεπτά με μία βούρτσα και θα δείτε εκπληκτικά αποτελέσματα.
Πλακάκια του μπάνιου
Πάρτε βαμβάκι και βρέξτε το με χλωρίνη. Αυτό θα βοηθήσει τα πλακάκια να λάμπουν και να μην γεμίζουν στίγματα από το νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε και στοματικό διάλυμα ή οδοντόκρεμα για την ίδια δουλειά.
Απαλλαγείτε από την σκουριά
Είναι πολύ πιο εύκολο από ότι φαίνεται. Απλά ρίξτε αλάτι πάνω στην σκουριασμένη περιοχή, τρίψτε το και ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού. Ο χυμός θα αντιδράσει με την σκουριά και θα την διαλύσει ενώ το αλάτι θα απορροφήσει τους λεκέδες από την σκουριά. Αφήστε το μίγμα για όλο το βράδυ και καθαρίστε το πρωί.
Ταβάνι
Για καθαρό ταβάνι χωρίς σκόνη, χρησιμοποιήστε ένα μίγμα από 1 μέρος ξύδι και 1 μέρος ζεστό νερό. Βουτήξτε μία σφουγγαρίστρα στο μίγμα και καθαρίστε το ταβάνι. Καλό θα ήταν να φοράτε γάντια όταν θα κάνετε αυτή την δουλειά.
Καθαρές κουρτίνες μπάνιου
Σε ένα μπουκάλι σπρέι, ανακατέψτε 500ml χλωρίνης και 2 κ.σ υγρό για τα πιάτα. Ψεκάστε με το μίγμα την κουρτίνα του μπάνιου και αφήστε το για αρκετά λεπτά. Όταν τις ξεπλύνετε, θα μοιάζουν σαν καινούργιες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)