Αυτό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την κουζίνα σου είναι μερικές τορτίγιες (μεξικανικές πιτούλες). Μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις ανά πάσα στιγμή θελήσεις να εκμεταλλευτείς τα χτεσινά αποφάγια, για να φτιάξεις πεντανόστιμες κεσαντίγιας, που θα λατρέψουν μικροί-μεγάλοι στην οικογένεια.
Απλά απλώνεις μια τορτίγια σε ένα πιάτο, την πασπαλίζεις με τριμμένο τυρί και προσθέτεις μία κουταλιά με τα χτεσινά περισσεύματα (π.χ. από κοτόπουλο, χοιρινό ή μαγειρεμένο κιμά), συμπληρώνοντας, αν θέλεις, τη γέμιση με υλικά της επιλογής σου. Τυλίγεις την τορτίγια και την τηγανίζεις σε μέτρια φωτιά περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει, να γίνει τραγανή και να λιώσει το τυρί.
Μερικές ιδέες για τη γέμιση των κεσαντίγιας (συν το τριμμένο τυρί):
-Ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο και μανιτάρια
-Μείγμα από ψητά λαχανικά (π.χ. κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές) και φασόλια κονσέρβα
-Ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο και πουρές γλυκοπατάτας
-Ψιλοκομμένο ψητό χοιρινό
-Αυγά σκραμπλ
-Χούμους και ψητά λαχανικά
-Ψιλοκομμένο ψητό μοσχαρίσιο κρέας, ψητά ντοματίνια και καραμελωμένα κρεμμύδια
-Φέτες αβοκάντο, καλαμπόκι και φασόλια ή ψιλοκομμένο ψητό κοτόπουλο
-Ψητό λουκάνικο σε φέτες και πράσινα φυλλώδη λαχανικά (όπως σπανάκι ή κέιλ)
-Μαγειρεμένος μοσχαρίσιος κιμάς και φασόλια.