Τέλεια επιτραπέζια για την παραλία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0




Η παραλία είναι ο ιδανικός τόπος για να μαζευτούμε με τους φίλους ή την οικογένεια, να περάσουμε καλά, να πιούμε τα ποτά ή τους καφέδες μας… να παίξουμε και κάνα παιχνίδι. Όχι, όμως, ρακέτες – συγγνώμη – επειδή οι ρακέτες ενοχλούν. Λέμε να παίξουμε επιτραπέζια φέτος στην παραλία. 

Επιξαπλώστρια. Επιψάθια; Δεν ξέρουμε πώς τα λένε όταν τα παίζεις στην παραλία. Αυτές είναι οι προτάσεις μας, όμως!

Bang! The Dice Game 
Αν γνωρίζετε το Bang!, θα χαρείτε να μάθετε ότι πλέον κυκλοφορεί σε εντελώς παραλία-friendly εκδοχή, με ζάρια και όχι κάρτες. Οι κανόνες είναι οι ίδιοι: δολοφόνοι, αθώοι και σερίφηδες, μπόλικο πιστολίδι και άπειρες ώρες διασκέδασης (και πισώπλατου μαχαιρώματος).

The Mind 
Ένα παιχνίδι που… απαγορεύεται η ομιλία. Καλά ακούσατε, οι παίκτες όχι μόνο πρέπει να συνεργαστούν για να νικήσουν, αλλά δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Παίζεται με κάρτες, αλλά δεν είναι από τα συνηθισμένα παιχνίδια καρτών (βλ. εκείνα που φοβόμαστε ότι θα μας πάρει τις κάρτες ο αέρας). Ο σκοπός είναι να πετάξεις από τα χέρια σου τις κάρτες με τα πιο χαμηλά νούμερα—και να εύχεσαι να μην έχει κανένας χαμηλότερο από εσένα.

Πυροτεχνήματα 
Ένα συνεργατικό παιχνίδι, στο οποίο πάλι μπαίνει ως παράγοντας η καλή συνεννόηση. Προσπαθήστε να φτιάξετε με τους συμπαίκτες σας τα πιο φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα—μόνο που εσείς δεν μπορείτε να βλέπετε τις δικές σας κάρτες, αλλά μόνο οι συμπαίκτες σας. Θα τα καταφέρετε;

Ιστορίες Μυστηρίου 
Δίκες μαγισσών, βασανιστήρια, θάνατος και κακό—και φρικτή προσωπική υγιεινή. Πενήντα ιστορίες μυστηρίου για την πιο σκοτεινή περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας, τον Μεσαίωνα, σας περιμένουν για να στύψετε το μυαλό σας και να εξασκήσετε τις ντετεκτιβικές σας δεξιότητες.

Jungle Speed 
Παιχνίδι που λατρεύτηκε και εξακολουθεί να λατρεύεται από πολλούς. Και με πολύ καλό λόγο, καθώς το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι ταχύτητας, παρατηρητικότητας και… αυτό. Είναι βασισμένο σε ένα πάρα πολύ απλό concept, το οποίο όμως σηκώνει επανάληψη επ’ άπειρον. Ποιος είναι πιο γρήγορος, λοιπόν;

Επιμέλεια: Θοδωρής Διάκος, http://www.in2life.gr


Περισσότερα αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)