Κλείνουν γυμναστήρια, κινηματογράφοι, θέατρα και κέντρα διασκέδασης για 15 μέρες!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0






Το κλείσιμο θα ισχύσει για 15 ημέρες και έρχεται σε συνέχεια του «συναγερμού» ετοιμότητας που έχει κηρύξει η χώρα εξαιτίας του κορονοϊού.

Το «κλείσιμο» γυμναστηρίων, κινηματογράφων, θεάτρων και κέντρων διασκέδασης ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο ειδικός λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το κλείσιμο θα ισχύσει για 15 ημέρες και έρχεται σε συνέχεια του «συναγερμού» ετοιμότητας που έχει κηρύξει η χώρα, λόγω κορονοϊού.

117 τα κρούσματα
Στο μεταξύ, ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε πως τα συνολικά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 117, εκ των οποίων 10 είναι «ορφανά», ήτοι δεν ανήκουν στο οικογενειακό ή φιλικό περιβάλλον των κρουσμάτων που γνωρίζαμε εξαρχής.

Ακύρωση των παρελάσεων
Την ακύρωση όλων των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου αποφάσισαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποίησαν, την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τους περιφερειάρχες. 

Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδότοποι με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών
Κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδότοποι σε ολόκληρη τη χώρα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κοροναϊού.

Κλείνουν τα κατηχητικά
Κλειστά θα παραμείνουν με απόφαση της Ιεράς Συνόδου τα κατηχητικά, έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Η Ιερά Σύνοδος έχει αναστέλλει τις εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες από την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020 έως την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020.

Αναμένεται η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων
Εντός της Πέμπτης αναμένεται και η έκδοση της προβλεπόμενης κοινής υπουργικής απόφασης για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας, εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του κορονοϊού.

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)