Αν σας έλεγε κάποιος ότι μπορείτε να φτιάξετε σπιτικό παγωτό με ένα μόνο υλικό θα τον πιστεύατε; Μάλλον όχι. Και όμως γίνεται!
Θα χρειαστείτε μόνο ένα φρούτο. Την μπανάνα. Τώρα για την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε, εξαρτάται αν θέλετε πολύ, ή λίγο.
Παίρνετε λοιπόν τον απαιτούμενο αριθμό από μπανάνες και τις ξεφλουδίζετε. Τις βάζετε σε ένα μπολ, το κλείνετε και το τοποθετείτε μέσα στην κατάψυξη. Τις αφήνετε εκεί για αρκετές ώρες. Όπως για μια νύχτα.
Τις βγάζετε, τις κόβετε σε κομμάτια και τις ρίχνετε στο multi. Τις χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα και το παγωτό σας είναι έτοιμο.
Παρακάτω θα σας προτείνω υγιεινούς τρόπους σερβιρίσματος, σε σχέση με ένα κανονικό παγωτό, που θα το κάνουν ακόμα πιο λαχταριστό.
1. Έριξα από πάνω λίγο σιρόπι αγαύης, μείγμα αλεσμένων ξηρών καρπών και ένα μπισκότο Μιράντα ολικής και το παγωτό μου έγινε τέλειο!!!
2.Μέσα στο multi μαζί με τις μπανάνες έριξα κακάο για να δώσω καφέ χρώμα και σοκολατένια γεύση στο παγωτό. Για σιρόπι χρησιμοποίησα πάλι σιρόπι αγαύης και έριξα λίγο κακάο για να του δώσω αυτό το σοκολατένιο χρώμα. Από πάνω έριξα μείγμα αλεσμένων ξηρών καρπών. Πραγματικά σκέτη απόλαυση!!!
3. Και οι ιδέες συνεχίζονται.
α) Για σιρόπι έριξα χαρουπόμελο και διακόσμησα με δαμάσκηνο, μείγμα αλεσμένων ξηρών καρπών και μπισκότο Μιράντα ολικής.
β) Στο επόμενο έριξα πετιμέζι και διακόσμησα με αποξηραμένο βερίκοκο,το μείγμα των ξηρών καρπών και το μπισκότο.
γ) Στο τρίτο χρησιμοποίησα για σιρόπι βυσσινάδα και για διακόσμηση χουρμά και πάλι ξηρούς καρπούς και μπισκότο.
Χρησιμοποιήστε ότι άλλα υλικά θέλετε ως συνοδευτικά στο παγωτό μπανάνα. Είναι μια εύκολη λύση ακόμα και σε περίοδο νηστείας.
Tip: Μπορείτε να έχετε μπανάνες συνέχεια στην κατάψυξη και να φτιάχνετε το παγωτό σας όποτε θέλετε. Σε περίπτωση που σας φανούν πολύ παγωμένες βγάλτε τις δυο τρία λεπτά νωρίτερα από την κατάψυξη πριν τις βάλετε στο multi.