Αυτά τα 5 πλάσματα μπορούν να βγουν μέσα από την τουαλέτα σας και εδώ σας έχουμε μερικούς τρόπους για να τα σταματήσετε.
Σίγουρα οι αλιγάτορες δεν μένουν στους υπονόμους. Υπάρχουν όμως μερικά ζωύφια που τους αρέσει να ζουν πολύ σε έναν υπόνομο και είναι και πολύ καλοί κολυμβητές. ζωύφια που σίγουρα δεν τα θέλουμε μέσα στο σπίτι μας, αλλά εκείνα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό μέσα από την τουαλέτα.
Το σημερινό άρθρο θα σας ανατριχιάσει αλλά θα σας δώσουμε λύσεις να εμποδίσετε σε αυτά τα 5 ζωύφια να βγουν από την τουαλέτα και να μπουν μέσα στο σπίτι σας. Θα μάθουμε ποια είναι αυτά τα 5 ζωύφια και πως μπορούμε να τα σταματήσουμε. Διαβάστε παρακάτω:
Φίδια
Τα φίδια απλώς αγαπούν τα δροσερά, υγρά και σκοτεινά μέρη και γι’ αυτό οι σωλήνες της τουαλέτας σας μπορεί να τους ενδιαφέρουν πολύ. Όμως, αυτό που τους οδηγεί εκεί καταρχάς είναι ο υπόνομος που έχει υπολείμματα τροφών με τα οποία μπορούν να τρέφονται.
Όταν τελειώσουν με το φαγητό τους στην αποχέτευση, θα αναζητήσουν διέξοδο και οι σωλήνες είναι η πιο εύκολη και γρήγορη διαδρομή. Ωστόσο, δεν πρέπει να φοβάστε εάν ζείτε σε κρύο περιβάλλον, καθώς τα φίδια θα πάνε κρυφά μόνο στις τουαλέτες σε ζεστές χώρες.
Συνήθως είναι ακίνδυνα φίδια που σέρνονται μέσα από τους σωλήνες, όπως φίδια κήπου ή δέντρων. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα φίδια είναι πιο λεπτά από τα δηλητηριώδη και μπορούν να χωρέσουν μέσα από τους σωλήνες. Ωστόσο, μερικά ανακόντα έχουν εμφανιστεί σε τουαλέτες ανθρώπων στη Νότια Αμερική και την Αυστραλία.
Αρουραίοι
Όπως τα φίδια, έτσι και οι αρουραίοι αναζητούν συνεχώς τροφή και οι σωλήνες μας μπορεί να τους είναι πολύ ελκυστικοί. Σε σπίτια όπου η τουαλέτα και η απόρριψη των σκουπιδιών καταλήγουν στους ίδιους σωλήνες, οι αρουραίοι είναι πιο πιθανό να βρουν τρόπο να εισέλθουν.
Και επειδή η ανατομία τους τους επιτρέπει να είναι πολύ ευλύγιστοι, μπορούν να κολυμπήσουν μέσα από τους σωλήνες και να κρατήσουν την αναπνοή τους για λεπτά προτού χρειαστούν αέρα.
Επομένως, δεν είναι μόνο σημαντικό να πετάτε τα υπολείμματα φαγητού σας σε μια σακούλα σκουπιδιών, αλλά επίσης να μην πετάτε ποτέ τα τρόφιμα στην τουαλέτα. Εάν δεν υπάρχει τροφή στους σωλήνες, οι αρουραίοι δεν θα έχουν κανένα λόγο να προσπαθήσουν να εισέλθουν στο αποχετευτικό σας σύστημα.
Θα πρέπει επίσης να διατηρείτε το κάλυμμα της τουαλέτας κλειστό ανά πάσα στιγμή και ίσως να εγκαταστήσετε ένα προστατευτικό για αρουραίους. Αυτό επιτρέπει στο νερό να βγαίνει από τους σωλήνες κάθε φορά που ξεπλένετε, αλλά τίποτα δεν μπορεί να ανέβει προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Αράχνες
Με τις αράχνες, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο περίπλοκα, αφού δεν μπορούν να κολυμπήσουν στους σωλήνες σας, αλλά μπορούν να εμφανιστούν στο μπάνιο σας μέσω μιας άλλης διόδου. Και όταν μπουν μέσα, μάλλον θα κάτσουν έξω από το κάθισμα της τουαλέτας.
Μόνο οι μαύρες χήρες θα σέρνονται μέσα στην τουαλέτα και θα υφαίνουν τον ιστό τους από άκρη σε άκρη. Όμως, αυτό θα συμβεί μόνο σε μια εξωτερική τουαλέτα που δεν έχει υδραυλικές εγκαταστάσεις και δεν είναι συνδεδεμένη με αποχετευτικό σύστημα.
Εκεί ευδοκιμούν αυτές οι δηλητηριώδεις αράχνες, καθώς υπάρχουν πολλές μύγες που μπορούν να πιάσουν για φαγητό. Αυτός είναι επίσης ο λόγος που πρέπει πάντα να ελέγχετε το κάθισμα σχολαστικά πριν χρησιμοποιήσετε μια τουαλέτα εξωτερικού χώρου.
Οι αράχνες, όπως η μαύρη χήρα, η καφέ ερημική και η αράχνη αλήτης δεν θα δυσκολευτούν να σας δαγκώσουν.
Σαύρες
Οι σαύρες που περνούν από τους σωλήνες της τουαλέτας είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτά τα πλάσματα αγαπούν το νερό και προσπαθούν να βρουν τροφή όπου μπορούν.
Οι γρύλοι και άλλα έντομα (όπως οι μύγες) μπορούν να βρεθούν στα υδραυλικά της τουαλέτας σας εάν δεν διατηρούνται αξιοπρεπώς καθαρά. Οι σαύρες που μπορούν να το πετύχουν αυτό είναι συνήθως αρκετά μικρές ώστε να μπορούν να χωρέσουν μέσα από τους σωλήνες.
Πόσουμ
Το 2008, ένας άντρας βρισκόταν στο μπάνιο του στην Αυστραλία όταν είδε το νερό στην τουαλέτα να γουργουρίζει. Λίγες στιγμές αργότερα εμφανίστηκε ένα μωρό πόσουμ και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό.
Σε άλλη περίπτωση, μια γυναίκα βρήκε ένα νεκρό πόσουμ στην τουαλέτα της. Αυτοί οι ασυνήθιστοι καλεσμένοι είναι εξαιρετικοί κολυμβητές και μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους για μεγάλο χρονικό διάστημα – γι’ αυτό μπορούν να μπουν στην τουαλέτα σας.
Ευτυχώς, μόνο τα μωρά πόσουμ μπορούν να χωρέσουν στους σωλήνες σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο επικίνδυνα. Τα πόσουμ, όπως τα ποντίκια, φέρουν λύσσα, οπότε αν δείτε ποτέ στην τουαλέτα σας καλέστε αμέσως τον έλεγχο παρασίτων.
Ό,τι κι αν κάνετε, μην αγγίζετε το ζώο γιατί μπορεί να σας μεταφέρει την ασθένειά του. Φυσικά αυτό δεν αφορά την Ελλάδα αλλά επειδή υπάρχουν φίλοι μας στο εξωτερικό ή μπορεί να επισκεφθείτε εσείς κάποια χώρα του εξωτερικού καλό θα ήταν να ξέρετε.
Πώς να αποτρέψετε και να αντιδράσετε σε αυτά τα περιστατικά
Διατηρήστε την τουαλέτα σας καθαρή: Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά πρέπει πραγματικά να καθαρίζετε την τουαλέτα σας συχνά και τακτοποιημένα.
Τα καθαριστικά απολύμανσης είναι τέλεια για αυτή τη δουλειά και αν θέλετε κάτι φθηνότερο μπορείτε να καταφύγετε σε λευκό ξύδι από κρασί ή μαγειρική σόδα. Μπορείτε επίσης να πάρετε ένα από αυτά τα αποσμητικά που κολλάνε στο πλάι της τουαλέτας και βγάζουν μια ωραία μυρωδιά κάθε φορά που ξεπλένετε.
Διατηρήστε το μπάνιο στεγνό: Τα περισσότερα παράσιτα αγαπούν την υγρασία και γι’ αυτό θα έλκονται από τα βρεγμένα πατώματα του μπάνιου. Επομένως, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από το στάσιμο νερό από τον νεροχύτη ή το πάτωμα αφού κάνετε ντους. Εάν παρατηρήσετε διαρροές στα υδραυλικά σας, καλέστε αμέσως έναν τεχνικό και επιδιορθώστε τις.
Καθαρίστε τους σωλήνες σας φυσικά: Σε ένα μπολ, προσθέστε ίσα μέρη ζάχαρης, νερό, ξύδι και 5-10 σταγόνες σαπούνι πιάτων. Ανακατέψτε όλα αυτά μαζί και ρίξτε τα στην τουαλέτα ή στον νεροχύτη του μπάνιου σας. Μπορείτε επίσης να ρίξετε λίγο βραστό νερό στην τουαλέτα.
Καλέστε μια εταιρεία ελέγχου παρασίτων: Εάν δεν έχετε το χρόνο ή το θάρρος να αντιμετωπίσετε μόνοι σας τα παράσιτα, καλέστε επαγγελματίες και αφήστε τους να χρησιμοποιήσουν τα βαριά καθαριστικά τους.
Αφού γίνει αυτό, μπορείτε περιστασιακά να ρίχνετε νερό αναμεμειγμένο με ένα διάλυμα καθαρισμού στην αποχέτευση για να βεβαιωθείτε ότι κανένα παράσιτο δεν θα σκαρφαλώσει στην τουαλέτα.