ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

9/8/22

8 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ζωύφια στο σπίτι σας

 

Κανείς δεν θέλει μέσα στο σπίτι του ζωύφια. Μυρμήγκια, μυγάκια, κατσαρίδες, σκόροι και άλλα ζωύφια που βλάπτουν πολλές φορές τα έπιπλα ή ακόμη και την υγεία μας ή απλά μερικές φορές δεν θέλουμε να συνυπάρχουμε μαζί τους.

Υπάρχου 8 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ζωύφια στο σπίτι σας και έχουν κάνει κατάληψη στο σπίτι σας. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε αυτά τα σημάδια για να σας προειδοποιήσουμε κι αν μερικά από αυτά τα αναγνωρίσετε κι εσείς, να λάβετε τα μέτρα σας. Διαβάστε παρακάτω: 

Έχετε εξανθήματα στο σώμα σας που δεν θυμάστε από που προήλθαν

Παρόλο που τα τσιμπήματα είναι αρκετά φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (ειδικά αν περνάτε πολύ χρόνο έξω), θα πρέπει να ανησυχείτε εάν τα τσιμπήματα εμφανίζονται άλλες στιγμές, όπως για παράδειγμα όταν ξυπνάτε με αυτά.

Μπορεί να είναι σημάδι ότι το σπίτι σας έχει μολυνθεί από κοριούς. Καθαρίστε βαθιά, σκουπίστε τα πάντα στην κρεβατοκάμαρά σας και συμμαζέψτε την ακαταστασία για να λύσετε αυτό το πρόβλημα.

8-σημάδια-ότι-έχετε-πολλά-ζωύφια-στο-σπίτι-σας-

 

Μυρίζεις άσχημες μυρωδιές.

Ένα από τα ενδεικτικά σημάδια της προσβολής από ζωύφια είναι η μυρωδιά. Εμφανίζεται όταν υπάρχουν πολλά έντομα. Στα μέρη που ζουν οι κατσαρίδες υπάρχει μια ελαιώδης μυρωδιά.

Αφήνουν επίσης κοκκινοκαφέ ραβδώσεις πίσω τους. Οι οικιακές λύσεις κατά αυτών των εντόμων περιλαμβάνουν τη χρήση μαγειρικής σόδας, βορικού οξέος, μέντας ή αιθέριου ελαίου λεμονόχορτου.

8-σημάδια-ότι-έχετε-πολλά-ζωύφια-στο-σπίτι-σας-

 

Περίεργοι θόρυβοι

Μπορεί να ακούσετε περίεργους θορύβους από τους τοίχους ή τα δάπεδα, ειδικά τη νύχτα (ναι, σαν να ήταν το σπίτι σας στοιχειωμένο). Αν είστε σίγουροι ότι δεν είναι φάντασμα,  μπορεί να είναι τερμίτες: κάνουν ήχους χτυπήματος.

Ένα άλλο σημάδι προσβολής από τερμίτες είναι ο κοίλος ήχος που συμβαίνει όταν χτυπάτε σε ξύλινες επιφάνειες. Ενεργήστε αμέσως εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τερμίτες: είναι πολύ καταστροφικοί και μπορεί να κάνουν το σπίτι σας επισφαλές.

8-σημάδια-ότι-έχετε-πολλά-ζωύφια-στο-σπίτι-σας-

 

Βαφή αποφλοίωσης

Αυτό είναι άλλο ένα σημάδι προσβολής από τερμίτες. Αυτά τα έντομα ζουν ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του ξύλου, γι’ αυτό το χρώμα δεν έχει τίποτα να κρατήσει, έτσι το λεπτό στρώμα του χρώματος αρχίζει να ξεφλουδίζει ή να βγάζει φυσαλίδες.

Επιπλέον, οι τερμίτες χρειάζονται υγρασία και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τη ζημιά στο βαμμένο ξύλο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά τα έντομα, αλλά είναι καλύτερα να το αφήσετε στους επαγγελματίες.

8-σημάδια-ότι-έχετε-πολλά-ζωύφια-στο-σπίτι-σας-

 

Παρατηρείτε ότι το ύφασμα και τα φυτά καταστρέφονται.

Εάν βρείτε τρύπες στα ρούχα σας, μπορεί να έχετε πρόβλημα με σκόρο. Αυτά τα έντομα ζουν σε ντουλάπες, καθώς οι φυσικές ίνες (μαλλί, μετάξι κ.λπ.) είναι η πηγή τροφής τους.

Για να τα ξεφορτωθείτε, πλύνετε όλα τα ρούχα σας και μετά σκουπίστε καλά το σπίτι με ηλεκτρική σκούπα, ειδικά τα χαλιά. Οι προσβολές από σκαθάρια του χαλιού έχουν παρόμοια σημάδια με γυμνές κηλίδες σε προϊόντα γούνας και μαλλί. Ο καθαρισμός με ατμό και η ηλεκτρική σκούπα σε συνδυασμό με τη χρήση ξιδιού θα βοηθήσουν.

8-σημάδια-ότι-έχετε-πολλά-ζωύφια-στο-σπίτι-σας-


Προβλήματα με τα φυτά

Όσον αφορά τα φυτά, θα πρέπει πρώτα να καταλάβετε τι τα βλάπτει: υπάρχουν πολλά έντομα που μπορούν να τα βλάψουν. Ο τρόπος καταπολέμησης αυτών των ζωυφίων μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο τους, από τη χρήση χημικών εντομοκτόνων μέχρι και το να φέρετε πασχαλίτσες στο σπίτι σας.

8-σημάδια-ότι-έχετε-πολλά-ζωύφια-στο-σπίτι-σας-

 

Βλέπεις πολλές πασχαλίτσες και αράχνες στο σπίτι σου.

Μιλώντας για πασχαλίτσες, αν δεν τις προσκαλέσατε μόνοι σας, μπορεί να είναι ένα διακριτικό σημάδι ότι το σπίτι σας έχει μολυνθεί. Το ίδιο ισχύει και για τις αράχνες. Είναι αρπακτικά, οπότε βλέποντάς τα μέσα σημαίνει ότι υπάρχει άφθονη τροφή για αυτά (τρώνε ακάρεα, λευκές μύγες και άλλα έντομα).

Εάν δεν βλέπετε τα ίδια τα ζωύφια, τα αρπακτικά διατηρούν την κατάσταση υπό έλεγχο προς το παρόν, αλλά αυτό μάλλον δεν πρόκειται να διαρκέσει.

8-σημάδια-ότι-έχετε-πολλά-ζωύφια-στο-σπίτι-σας-

 

Βλέπεις κίτρινους λεκέδες στο χαρτί.

Αυτό μπορεί να είναι σημάδι προσβολής ασημόψαρου. Αυτά τα μικρά έντομα τρέφονται με τη ζάχαρη και το άμυλο του χαρτιού, ώστε να βλέπετε τους κίτρινους λεκέδες που αφήνουν πίσω τους σε βιβλία, έγγραφα, ταπετσαρίες κ.λπ.

Εκτός από χημικά διαλύματα, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε φυσικά απωθητικά όπως ροκανίδια κέδρου, λάδι κέδρου και νερό, καθώς και κανέλα.

8-σημάδια-ότι-έχετε-πολλά-ζωύφια-στο-σπίτι-σας-

All photos via: brightside.me

Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και ενημερωθείτε για τα ιδιαίτερα μαθήματα που προσφέρονται διά ζώσης ή εξ αποστάσεως από τον δημιουργό της Ηλεκτρονικής Διδασκαλίας

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΓΛΙΚΩΝ
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε πλούσιο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για να μάθετε Αγγλικά από τον υπολογιστή σας

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS

ΔΩΡΕΑΝ E-BOOKS
Πατήστε κλικ στην εικόνα και βρείτε δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία του Αποστόλη Ζυμβραγάκη

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ 100+ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
Πλήρης οδηγός ενιαίας εξέτασης Γλώσσας και Λογοτεχνίας!

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

 
Copyright © 2022 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger