Πώς να απαλλαγείς από κατσαρίδες και μυρμήγκια με φυσικό τρόπο χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 





Το κόλπο με την στάχτη που θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από κατσαρίδες και μυρμήγκια.

Η γιαγιά μας ήξερε καλύτερα από εμάς σε μερικά πράγματα. Τότε δεν υπήρχαν τόσα χημικά εντομοκτόνα οπότε οι άνθρωποι έβρισκαν άλλους τρόπους να κρατήσουν τις κατσαρίδες και τα μυρμήγκια μακριά από το σπίτι τους. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας ένα κόλπο με στάχτη.

Το κόλπο με την στάχτη είναι το πιο αποτελεσματικό κόλπο για να απαλλαγείτε από κατσαρίδες και μυρμήγκια. Είναι ένα πανάρχαιο κόλπο με μεγάλη αποτελεσματικότητα που θα σας λύσει τα χέρια, χωρίς χημικά και άλλες επιβαρυντικές για τον οργανισμό και το περιβάλλον ουσίες. Διαβάστε παρακάτω: 

Πώς να διώξουμε μυρμήγκια και κατσαρίδες με στάχτη

Η γιαγιά ήξερε ένα κόλπο για να μείνουν μακριά οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια από το σπίτι. Μπορείτε να σκορπίσετε στάχτη από το τζάκι σας στις σκοτεινές γωνίες του σπιτιού και στην αποθήκη σας. Με αυτόν τον τρόπο οι κατσαρίδες και τα μυρμήγκια, δεν θα πλησιάσουν, αφού δεν αντέχουν την μυρωδιά.

διώξτε-τις-κατσαρίδες-και-τα-μυρμήγκια-με-στάχτη-


Άλλες χρήσεις της στάχτης

Με την στάχτη αρχικά μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα βράζοντας 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό. Σουρώνουμε με ένα φίλτρο καφέ και είναι έτοιμη. Η αλισίβα λοιπόν είναι χρήσιμη στην καθαριότητα του σπιτιού. Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει το πάτωμα και τα ρούχα.

Επίσης μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στην καθαριότητα των τζαμιών, των ασημικών, των πιάτων, αφαιρεί την σκουριά και καθαρίζει το μάρμαρο. Επίσης η στάχτη είναι σε θέση να απωθήσει και τις ψείρες, τους ψύλλους και τα τσιμπούρια.

διώξτε-τις-κατσαρίδες-και-τα-μυρμήγκια-με-στάχτη-

Μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από στάχτη και ξύδι με αναλογίες τόσες έτσι ώστε να έχετε μία παχύρρευστη πάστα. Την αλείφετε στο τριχωτό της κεφαλής και απαλλαγείτε από ψύλλους, τσιμπούρια ή και ψείρες. Βέβαια αυτό το κόλπο να το δοκιμάσετε μόνο μετά την συμβουλή από δερματολόγο ή κτηνίατρο.

Τέλος μπορείτε να γεμίσετε με στάχτη μπουκαλάκια με τρύπες στο καπάκι τους και να τα αποθηκεύσετε στα ρούχα σας. Με αυτόν τον τρόπο τα ρούχα δεν θα πιάσουν σκόρο. Επίσης αν λερωθεί κάποιο ρούχο, ένα απλό τίναγμα αρκεί για να φύγει η στάχτη από τα ρούχα.

διώξτε-τις-κατσαρίδες-και-τα-μυρμήγκια-με-στάχτη-

Περισσότερα χρήσιμα θέματα εδώ.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)