2 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από κουνούπια και μύγες χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 

Αχ αυτό το καλοκαιράκι. Είναι μία πανέμορφη εποχή. Παρ' όλα αυτά, θα ήταν ακόμη πιο όμορφη εποχή αν δεν είχαμε τις μύγες να μας εκνευρίζουν, να μας γαργαλούν και να κάθονται πάνω στα φαγητά μας αλλά και τα κουνούπια να μας τσιμπούν και να περιτριγυρίζουν γύρω από το αυτί μας λίγο πριν μας πάρει ο ύπνος.

Στην αγορά υπάρχουν πολλά χημικά που διώχνουν τις μύγες και τα κουνούπια. Αυτά τα χημικά όμως, όσο κι αν δηλώνουν πως είναι φιλικά προς ανθρώπους και κατοικίδια δεν παύουν να είναι χημικά. Επίσης κάνουν κακό και στο περιβάλλον αρκετά, τον έχουμε βασανίσει αυτόν το έρμο τον πλανήτη.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε 2 κόλπα που θα σας απαλλάξουν από μύγες και κουνούπια χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά. Εμείς αυτά τα κόλπα τα δοκιμάσαμε και μείναμε έκπληκτοι με τα αποτέλεσμά τους. Διαβάστε παρακάτω: 

Απαλλαγείται από τα κουνούπια

Υπάρχουν αρκετά σπρέι στην αγορά που τα ψεκάζεις πάνω σου και διώχνουν τα κουνούπια. Παρόλα αυτά μπορείτε να πετύχετε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα αν χρησιμοποιήσετε βιταμίνη Β1. Είναι ένας απόλυτα ασφαλής τρόπος για να αποφύγετε τα κουνούπια.

2-κόλπα-για-να-διώξεις-μύγες-και-κουνούπια-


Πιο συγκεκριμένα την βιταμίνη Β1 την χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να απομακρύνουν τα κουνούπια από πάνω τους, εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα πολλοί λένε πως  με καθημερινή δόση βιταμίνης Β1, έχουν καταφέρει να μειώσουν δραματικά τα κουνούπια που τους τσιμπάνε.

2-κόλπα-για-να-διώξεις-μύγες-και-κουνούπια-


Αυτό που κάνει η συγκεκριμένη βιταμίνη, είναι να αλλάζει την μυρωδιά που μυρίζει το σώμα μας. Η καινούρια μας…μυρωδιά δεν αρέσει καθόλου στα κουνούπια. Η ποσότητα που μπορείτε να λαμβάνετε κάθε μέρα είναι 20-25 ml, για τρις φορές την ημέρα. Μπορείτε να την πάρετε και μέσω της διατροφής τρώγοντας λάχανο, μπρόκολο, ηλιόσπορους ή κουνουπίδι.

Πώς να απαλλαγείς από τις μύγες

Οι μύγες είναι από τα πιο ενοχλητικά έντομα του Καλοκαιριού. Μπορεί να φαίνονται άκακες όμως έχουν μεγάλη αγάπη στα απορρίμματα και στις ακαθαρσίες και όταν μπαίνουν μέσα στο σπίτι κάθονται πάνω σε επιφάνειες και τρόφιμα γεμίζοντας μικρόβια.

2-κόλπα-για-να-διώξεις-μύγες-και-κουνούπια-


Επίσης οι μύγες έχουν την τάση να γεννούν τα αυγά τους πάνω σε φρούτα, λαχανικά και γενικότερα τρόφιμα. Αν τα καταναλώσεις υπάρχει κίνδυνος σοβαρής δηλητηρίασης. Αν θες λοιπόν να απαλλαγείς από τις μύγες μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καρύκευμα που οι μύγες το μισούν.

Τοποθέτησε λοιπόν μερικά γαρύφαλλα πάνω σε ένα κομμένο λεμόνι. Αυτό θα διώξει και τις μύγες και τα κουνούπια ενώ θα χαρίσει και ένα όμορφο άρωμα στον χώρο σου. Μπορείς αυτό το λεμόνι με το γαρίφαλο να το τοποθετήσεις στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπαλκόνι ή σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο.

2-κόλπα-για-να-διώξεις-μύγες-και-κουνούπια-

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)