Πώς να επιλέξετε καθηγητή για το παιδί σας;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Ετοιμάζεστε να φέρετε στο σπίτι καθηγητή για τη νέα σχολική χρονιά και δεν ξέρετε με ποια κριτήρια να τον επιλέξετε; Εμείς θα σας βοηθήσουμε.


Τα παιδιά, δυστυχώς, χρειάζονται στήριξη από μικρή ηλικία πλέον. Λέμε δυστυχώς, διότι θεωρούμε ότι τα παιδιά δεν πρέπει να ξεχνούν την παιδική τους ηλικία.

Ωστόσο, τα ιδιαίτερα μαθήματα αποτελούν μία πραγματικότητα κι αν το παιδί σας αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία σε κάποιο μάθημα ή ήρθε η ώρα να ετοιμαστεί για εξετάσεις είναι απαραίτητα. Πώς να ξεχωρίσεις, όμως, τον ιδανικό καθηγητή για το παιδί σου; Διαβάστε παρακάτω: 

πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-


Μάθετε τα βιογραφικά των καθηγητών

Σημαντικό είναι επίσης να ξέρετε τα βιογραφικά των εκπαιδευτικών. Έχουν εμπειρία; Έχουν εργαστεί κι άλλες φορές με παιδιά; Σίγουρα ένα πλούσιο βιογραφικό δεν κάνει απαραίτητα τον καλό επαγγελματία όμως σε πολλές περιπτώσεις ένας καθηγητής με μικρή εμπειρία ίσως να μην είναι τόσο μεταδοτικός.

Επίσης σημαντικό ρόλο παίζουν τα σεμινάρια. Η μόρφωση δεν έχει να κάνει μόνο με το “διαβάζω ένα βιβλίο και εξηγώ στα παιδιά τι λέει”. Η εκπαίδευση συνδυάζει τη μόρφωση και τους παιδαγωγικούς μεθόδους. Τα σεμινάρια βοηθούν τους εκπαιδευτικούς να προσαρμοστούν στις νέες παιδαγωγικές μεθόδους που εξελίσσονται διαρκώς.

πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-


Ενημερωθείτε από άλλους γονείς με μεγαλύτερα παιδιά

Η μαμά μας κάτι ήξερε. Στην εποχή που δεν υπήρχε διαδίκτυο το πιο απλό πράγμα ήταν να γνωρίσεις μία γειτόνισσα με ενδεχομένως μεγαλύτερο παιδί από εσένα, για κάποιον καθηγητή. Σίγουρα δεν μπορείτε να βασιστείτε σε όλες τις απόψεις και σίγουρα δεν μπορείτε να πάρετε απόλυτα σοβαρά μία άποψη.

Παρ' όλα αυτά αν ο άνθρωπος που ρωτήσετε είναι εμπιστοσύνης, τότε μπορεί να διαμορφώσει και σε εσάς μία άποψη. Ωστόσο, μετά τις εντυπώσεις του, θα πρέπει να βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα και αυτό θα γίνει μόνο αν συναντηθείτε από κοντά με τον καθηγητή.

πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-


Ρωτήστε για την πολιτική του καθηγητή σχετικά με τις ακυρώσεις μαθημάτων και το πόσο ενήμεροι μένουν οι γονείς για τις επιδόσεις των παιδιών

Είναι πολύ σημαντικό οι καθηγητές να κρατούν τους γονείς ενήμερους σχετικά με τις επιδόσεις των μαθητών αλλά και τις ακυρώσεις των μαθημάτων τους. Ειδικά στους έφηβους, που συχνά το σκάνε από τα μαθήματα, θα πρέπει να ξέρετε ότι ο καθηγητής που θα επιλέξετε θα σας κρατάει ενήμερους για ό,τι προκύψει.


πως-να-επιλέξουμε-το-σωστό-φροντιστήριο-για-το-παιδί-


Κάνουν μαθήματα online;

Στην εποχή του κορωνοϊού και της τηλεκπαίδευσης κάθε καθηγητής έχει εντάξει στο πρόγραμμά του και τα online μαθήματα. Σίγουρα είναι κάτι που απευχόμαστε αφού θυμάστε όλοι τι πέρασαν γονείς και μαθητές στις πρώτες καραντίνες. Παρ' όλα αυτά θα πρέπει να ξέρετε ότι αν προκύψει ξανά κάποια καραντίνα, το παιδί δεν θα μείνει πίσω.

Υπάρχουν κάπου αξιόπιστοι καθηγητές, με τους οποίους μπορώ να συνεργαστώ;

Φυσικά και υπάρχουν. Μάλιστα, δε χρειάζεται να κάνετε τίποτα περισσότερο από το να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα. Αμέσως, μια ομάδα εξειδικευμένων και αξιόπιστων καθηγητών θα έρθει σε επαφή μαζί σας, ώστε να γνωριστείτε και να δείτε αν θέλετε να συνεργαστείτε:




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)