Τι λένε οι Αθηναίοι και οι τουρίστες για τη νέα όψη του Συντάγματος; Όμορφη ανάπλαση ή μαύρο χάλι;

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0









Tον τελευταίο μήνα, οι λαμαρίνες που είχαν τοποθετηθεί στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος έχουν πλέον απομακρυνθεί και οι πολίτες μπορούν και πάλι να περνούν από την κεντρικότερη πλατεία της πρωτεύουσας. Αθηναίοι και τουρίστες αντικρύζουν τα έργα που έγιναν με απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να αλλάξουν την όψη της πλατείας.

Ήταν 10 Αυγούστου του 2021 όταν η πλατεία περιφράχθηκε προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα ανακατασκευής και αποκατάστασης, με τον δήμαρχο να προαναγγέλλει τότε πως σε έξι μήνες ο χώρος θα παραδιδόταν στους πολίτες. Ο χρόνος που χρειάστηκε τελικά ήταν ο διπλάσιος, καθώς οι περιφράξεις απομακρύνθηκαν τον Αύγουστο του 2022, αποκαλύπτοντας το έργο.

Έχουν τοποθετηθεί γκρι μεταλλικά διάτρητα στέγαστρα, μαρμάρινα παγκάκια, έχει διαπλατυνθεί το πεζοδρόμιο, ενώ υπάρχουν και ορισμένα δέντρα τα οποία είναι ακόμη μικρά σε μέγεθος. Το Magazine έστειλε την κάμερά του, προκειμένου να ρωτήσει Αθηναίους και τουρίστες για το πώς τους φαίνεται η νέα όψη της πλατείας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:


https://www.news247.gr

Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)