Μπορεί να μην το περιμένατε αλλά βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για σοκολατένια τούρτα χωρίς ζάχαρη, αυγά, γάλα και αλεύρι. Μία ωραία ιδέα για αυτούς που έχουν τροφικές αλλεργίες.
- Αμύγδαλα 200 γραμμάρια
- Αγαύη 100 ml σιρόπι
- Βρώμη 1μιση φλιτζάνι
- Χουρμάδες 150 γραμμάρια
- Λιναρόσπορο 2 κουταλιές της σούπας
- Κανέλα Μισό κουταλάκι του γλυκού
- Αλατι Μισό κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- Κακάο 100 γραμμάρια
- Λάδι Καρύδας 70 γραμμάρια
- Αβοκάντο 3
- Αγαύη 100 ml σιρόπι
- Κονιάκ Μισό σφηνάκι
Για την κρέμα
Ψάχνατε μία υγιεινή σοκολατένια τούρτα για τα γενέθλια της οικογένειάς σας ή για κέρασμα; Μπορεί οι τούρτες να είναι γνωστές για τις πολλές θερμίδες – αν και είναι πολύ νόστιμες – όμως πλέον, έχουμε βρει τον τρόπο να φτιάχνουμε τα πάντα, πιο υγιεινά.
Η τούρτα με σοκολάτα που θα φτιάξουμε σήμερα δεν έχει αυγά, ζάχαρη, αλεύρι και γάλα οπότε είναι υγιεινή, vegan, χωρίς πολλές θερμίδες, κατάλληλη για παιδιά και φυσικά ιδανική για κάθε νηστίσιμη περίοδο. Έχει φρουτώδη γεύση από χουρμάδες και αξίζει να την δοκιμάσετε.
Εκτέλεση:
Αρχικά χτυπάμε στο μούλτι τα αμύγδαλα και τον λιναρόσπορο μέχρι να θρυμματιστούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την βρώμη. Προσθέτουμε το αλάτι, την κανέλα και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύουμε.
Έπειτα στο μούλτι χτυπάμε τους χουρμάδες με ένα μικρό φλιτζανάκι του καφέ νερό. Προσθέτουμε το μείγμα με τους χουρμάδες στο μείγμα με τον λιναρόσπορο και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι.
Χτυπάμε τα αβοκάντο στο μούλτι μέχρι να γίνουν κρέμα και προσθέτουμε το κακάο, το σιρόπι αγαύης και το κονιάκ. Λιώνουμε το λάδι καρύδας χωρίς να το κάψουμε και προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι.
Ανακατεύουμε. Στρώνουμε την κρέμα πάνω από την βάση και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. Γαρνίρουμε με αμύγδαλα και ό,τι μας αρέσει γενικά.
Tips:
Αντί για σιρόπι αγαύης μπορούμε να βάλουμε μέλι, απλώς θα αυξηθούν οι θερμίδες.