Υλικό
Για το τηγάνισμα
400 γρ. ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τους λουκουμάδες
480 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γρ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Οδηγίες
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ηλιέλαιο και αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και την πορτοκαλάδα, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στρώνουμε απορροφητικό χαρτί κουζίνας σε ένα ταψί και το αφήνουμε δίπλα από το τηγάνι.
Παίρνουμε λίγο χυλό με το χέρι μας, τον κλείνουμε μέσα στη χούφτα μας και πιέζουμε ώστε να ξεχειλίσει ανάμεσα από τον δείκτη και τον αντίχειρα.
Βουτάμε ένα κουταλάκι του γλυκού σε ηλιέλαιο και με αυτό παίρνουμε μια κουταλιά από τον χυλό που ξεχειλίζει από το χέρι μας, και τη ρίχνουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε 10-15 λουκουμάδες κάθε φορά στο τηγάνι γιατί θέλουμε να ψηθούν ομοιόμορφα.
Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα βυθίζοντάς τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο λάδι με το πίσω μέρος μιας τρυπητής κουτάλας, για να ψηθούν καλά.
Αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι με την τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρουμε στο ταψί με το απορροφητικό χαρτί.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
Σερβίρουμε τους λουκουμάδες με μέλι, καρύδια και κανέλα.