Αν έχετε βαρεθεί να κάνετε το κοτόπουλο στον φούρνο, κοκκινιστό ή κοτομπουκιές, η παρακάτω συνταγή θα σας ενθουσιάσει! Θα είναι σαν να τρώτε κοτόπουλο στο καλύτερο ψητοπωλείο του κόσμου, αλλά θα είστε... σπίτι σας, και μάλιστα θα το έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας!
Τι θα χρειαστούμε
1 κοτόπουλο, 1.700 γραμμάρια
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αποξηραμένη
½ κουταλάκι του γλυκού κάρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο, σε σκόνη
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, καπνιστή
3 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, απαλή
Τι πρέπει να κάνουμε:
Βήμα 1ο
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230°C (ή στη μέγιστη θερμοκρασία του φούρνου μας) στον αέρα.
Βήμα 2ο
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το πιπέρι, τη ρίγανη, το κάρι, το σκόρδο, την πάπρικα και το αλάτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Φοράμε γάντια και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής με τη ράχη προς τα πάνω.
Βήμα 3ο
Κόβουμε το κοτόπουλο με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι στη μέση κατά μήκος παράλληλα με τη ράχη χωρίζοντας το στα 2.
Βήμα 4ο
Περνάμε από 2 σιδερένιες βέργες για σουβλάκια κατα μήκος στο κάθε κομμάτι και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί διαστάσεων 28x36 εκ. με τρόπο ώστε να ακουμπάνε οι βέργες στα τοιχώματα και το κοτόπουλο να αιωρείται με την πλευρά της φτερούγας προς τα πάνω.
Βήμα 5ο
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλείφουμε με ένα πινέλο την πάνω πλευρά από το κοτόπουλο με τη μουστάρδα.
Βήμα 6ο
Ρίχνουμε με ένα κουτάλι τη μαρινάδα πάνω στο κοτόπουλο και την απλώνουμε με τα χέρια μας (φορώντας γάντια) ώστε να πάει παντού και στις 2 πλευρές.
Γεμίζουμε το ταψί με νερό, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 45-50 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και μεταφέρουμε τις βέργες με το κοτόπουλο σε ένα ξύλο κοπής.
Βήμα 7ο
Βγάζουμε τις βέργες και κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
Extra tip: Συνοδεύουμε το κοτόπουλο με χωριάτικη σαλάτα, πίτες για σουβλάκι και τζατζίκι. Καλή όρεξη!