Πώς να κάνετε το παιδί σας να ενδιαφερθεί για τα μουσεία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
1
Έχετε πάει ποτέ με το παιδί σας σε ένα μουσείο τέχνης;
Οι γονείς παραπονιούνται ότι τα παιδιά βαριούνται και γκρινιάζουν και πράγματι τα παιδιά αυτό κάνουν! Νομίζουν ότι αυτό δεν είναι μέρος για ένα παιδί, οι γονείς είναι διστακτικοί στο να το αποφασίσουν μια που τα μουσεία έχουν τη φήμη ότι είναι αποπνικτικά και σχεδιασμένα μόνο για ενήλικες
Ήρθε ή ώρα να αλλάξει αυτό. Πάμε να δούμε τα μυστικά μιας επιτυχημένης επίσκεψης σε μουσείο!

Συμβουλή Νο 1: Βρείτε το σωστό μουσείο!
Ελέγξτε τις ιστοσελίδες των τοπικών μουσείων στην περιοχή σας. Εάν έχετε ένα παιδί που αγαπά να περιφέρεται έξω, ψάξτε για υπαίθριες γκαλερί, κήπους με  γλυπτά και άλλα τέτοια παρόμοια.
Ελέγξετε την ιστοσελίδα για τυχόν ειδικές εκπτώσεις για τα παιδιά, ή προγράμματα που επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο για το παιδί σας.
Μην εκπλαγείτε εάν διαπιστώσετε ότι κάποια μουσεία, έχουν φροντίσει για τα παιδιά! Θα βρείτε συχνά ένα παιδικό χώρο, που  έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα παιδιά.

Συμβουλή Νο 2: Ερευνήστε μαζί με τα παιδιά, το αντικείμενο που θα δείτε
Μάθετε για τους καλλιτέχνες που εκθέτουν, την ιστορία τους, τους στόχους και τη δουλειά τους, από πριν! Είναι σημαντικό τα παιδιά να ξέρουν τι πρόκειται να δουν, ιδιαίτερα αν τους το παρουσιάσετε σαν μια μικρή ιστορία!
Όταν φτάσετε στο μουσείο, θα είναι αρκετά προετοιμασμένα και θα το απολαύσουν!


Σύμβουλή Νο 3: Επανεξετάστε τους  καλούς τρόπους τους!
Τα παιδιά θέλουν να ξέρουν τι θα κάνουν και τι θα δουν, όπου πάνε. Ακόμα, πρέπει να είναι προετοιμασμένα για το χώρο και για τους κανόνες των μουσείων.
Δεν τρέχουμε, δεν παίζουμε κυνηγητό εκείνη τη στιγμή, κάνουμε όμως άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, όπως θαυμάζουμε την τέχνη και την τεχνική, τα δημιουργήματα των καλλιτεχνών.
Ακόμα, δεν αγγίζουμε! Φανταστείτε ο καθένας να άγγιζε με τα χέρια του ένα έργο τέχνης. Δεν θα λερωνόταν πολύ;
Χρησιμοποιείστε επιχειρήματα που μπορούν να κατανοήσουν τα παιδιά για να είναι συνεργάσιμα και να το απολαύσουν κι εκείνα.

Συμβουλή Νο 4: Ελάτε καλά προετοιμασμένοι!
  • Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, ίσως να θέλετε να συσκευάσετε μερικά σνακ, νερό, και ένα καρότσι.
  • Αν είναι μεγάλα, ας φορέσουν άνετα παπούτσια για περπάτημα.
  • Το χειρότερο πράγμα σε ένα μουσείο είναι να αναγκαστείτε να διακόψετε την επίσκεψή σας σύντομα, λόγω του πόνου στα πόδια.
  • Αυτό βέβαια, ισχύει και για τους γονείς!
  • Επίσης, αναθέστε στο παιδί να φέρει μια φωτογραφική μηχανή!
  • Εάν έχετε ένα τάμπλετ ή κινητό που παίρνει φωτογραφίες, μη διστάσετε να το εμπιστευτείτε στα παιδιά. Θα απολαύσουν την ξενάγηση και την εμπιστοσύνη σας, φωτογραφίζοντας ότι τους φαίνεται ενδιαφέρον.
  • Τέλος, θα βοηθούσε ένα μικρό σημειωματάριο, για να σημειώνουν απορίες ή ότι άλλο τους ενδιαφέρει και θέλουν να ερευνήσουν αργότερα.

Καλή διασκέδαση!

Περισσότερα θέματα για γονείς εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)