ΤΑΣΕΙΣ

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΥΛΙΚΟ

ΒΙΝΤΕΟ

16/7/15

Οι 10 πιο χρήσιμες συμβουλές που μας έδωσαν οι μαμάδες μας

1. «Μην βγαίνεις έξω με βρεγμένα μαλλιά. Θα κρυώσεις.» Όταν ήμασταν μικροί, δεν την ακούγαμε. Μέχρι που πράγματι, κρυώναμε.
2. «Πάρε μια ομπρέλα μαζί σου, μπορεί να βρέξει.» Όταν είσαι ακόμη μικρός, η προνοητικότητα μοιάζει μια βαρετή αρετή των μεγάλων. Όταν, όμως, βρίσκεσαι να περπατάς μουσκεμένος απ' τη βροχή, θυμάσαι τα σοφά λόγια της μαμάς σου.
3. «Να ξεβάφεσαι πάντα πριν πέσεις για ύπνο!» Οι περισσότερες γυναίκες έβαλαν το ντε-μακιγιάζ στη ζωή τους, εξαιτίας των μαμάδων τους, που δεν παύουν ποτέ να σου λένε «θα χαλάσεις το δέρμα σου!». Ευχαριστούμε, μαμάδες.
4. «Η σάλτσα ντομάτας χρειάζεται λίγη ζάχαρη για να νοστιμίσει.» Αυτό και χιλιάδες ακόμη μικρά μυστικά της κουζίνας. Τι θα ήταν η μέση σύγχρονη μαμά-νοικοκυρά-μαγείρισσα, χωρίς τη μαμά της;
5. «Πάρε μαζί σου και μια ζακέτα. Μπορεί να κάνει κρύο εκεί που θα πας.» Σοφό, χρήσιμο, πρακτικό. Η μαμά μας επέμενε πάντα να πάρουμε μια ζακέτα. Μπορεί να μην αποδεικνύεται πάντοτε απαραίτητη, αλλά κάθε φορά που το καλοκαιρινό αεράκι γίνεται κάπως τσουχτερό, μία μαμά δικαιώνεται περίτρανα.
6. «Να έχεις πάντοτε το νεροχύτη σου καθαρό.» Ο καθαρός νεροχύτης είναι από τις αγαπημένες συμβουλές νοικοκυριού των μαμάδων. Πράγματι, στήνοντας το δικό μας νοικοκυριό, ανακαλύψαμε ότι είχε δίκιο: η κουζίνα, και ειδικά ο νεροχύτης, είναι το κέντρο της οικογενειακής ζωής.
7. «Μην καπνίζεις/Μην πίνεις αλκοόλ/ Μην πίνεις πολλούς καφέδες.» Όλες οι αυτονόητες συμβουλές των μαμάδων μας, είναι πραγματικά πολύτιμες. Έπρεπε όμως να μεγαλώσουμε για να καταλάβουμε το άγχος και την αγωνία της μαμάς που θέλει να αποτρέψει το παιδί της να βάλει όλες αυτές τις βλαβερές συνήθειες στη ζωή του.
8. «Να πας στο γιατρό να σε δει!» Η μαμά μας δεν άφηνε τίποτα στην τύχη –νοιαζόταν για την υγεία μας και έσπευδε να πάρει ένα γιατρό τηλέφωνο κάθε φορά που κάτι πήγαινε στραβά. Η επίμονη παρότρυνση «να πας να το κοιτάξεις!» σώζει ζωές. Μεγαλώνοντας, το συνειδητοποιείς.
9. «Πάρε τηλέφωνο το θείο σου/ τη γιαγιά σου/ την ξαδέρφη σου να της πεις "χρόνια πολλά".» Ως πιτσιρίκια βαριόμασταν να μιλήσουμε στο τηλέφωνο με τους εκάστοτε συγγενείς, όσο κι αν μας πίεζε η μαμά μας. Στην ενήλικη ζωή, όμως, αντιληφθήκαμε τη σημασία μιας δεμένης οικογένειας και, πια, είναι η δική μας σειρά να πιέσουμε τα παιδιά να «πάρουν τηλέφωνο τη θεία».
10. Η μαμά μας, μας έμαθε με χίλιους δυο τρόπους -λέγοντας ή δείχνοντάς το- να αγαπάμε τον εαυτό μας. Με την ανιδιοτελή, απόλυτη αγάπη της, μας δίδαξε ότι είμαστε μοναδικοί κι ότι αξίζει να αγαπάμε και να αγαπηθούμε. Η μαμά μας, μας δίδαξε αυτοσεβασμό και αυτοεκτίμηση. Και γι΄ αυτό, θα την ευγνωμονούμε αιώνια.
Περισσότερα θέματα για μαμάδες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΡΧΕΙΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

TRANSLATE THIS SITE

 
Copyright © 2018 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
Powered byBlogger