Αν το παιδί σας νιώθει διαφορετικό, διαβάστε του το παρακάτω άρθρο και θα νιώσει μοναδικό!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Αν το παιδί σας νιώθει διαφορετικό, διαβάστε του το παρακάτω άρθρο και θα νιώσει μοναδικό!
Μόλις εντοπίσαμε το παρακάτω άρθρο, ξέραμε ότι έπρεπε να το μοιραστούμε μαζί σας. Με όλους εσάς τους γονείς, που τα παιδιά σας νιώθουν διαφορετικά. Που τα παιδιά σας, παραπονιούνται ότι τα κοροϊδεύουν.
Το παρακάτω άρθρο το βρήκαμε στην ιστοσελίδα doctv.gr και το υπογράφει ο Γιάννης Μουνδέλας και η Νίκη Σταθιά. Πρόκειται για ένα κόμικ που ονομάζεται «Παράξενη σαν εμένα: H Φρίντα είναι παράξενη σαν κι εσένα».
Διαβάστε στα παιδιά σας για τη Φρίντα και δείξτε τους το κόμικ. Σίγουρα θα νιώσουν όμορφα και μοναδικά παρά τη διαφορετικότητά τους!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------frida 430xheight

«Όταν ο Αυστραλός cartoon artist Gavin Aung Than διάβασε τα παραπάνω λόγια της Φρίντα Κάλο, σκέφτηκε όλους εμάς που παλεύουμε να ενταχθούμε στα κοινωνικά πρότυπα. Δημιούργησε μια ιστορία για τη διαφορετικότητα.»
Η Magdalena Carmen Frida Kahlo y Calderon (1907-1954) γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη έξω από το Μεξικό. Στη ζωή της πάλεψε για την υγεία της, για τη θέση της στην κοινωνία ως γυναίκα και καλλιτέχνις και για την αγάπη. Στα έργα της δεν παρέλειψε να υπερτονίσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν ξεχωριστή. Τα πυκνά της φρύδια έγιναν σύμβολο του ανένταχτου χαρακτήρα της και της μάχης για τα δικαιώματα των γυναικών και των αδυνάτων. Αν και οι ιστορικοί τέχνης την τοποθετούν στoυς εκπροσώπους του σουρεαλισμού, η ίδια περιγράφει την τέχνη της ως ρεαλιστική: «Δεν ζωγράφισα ποτέ όνειρα. Ζωγράφισα τη δική μου πραγματικότητα».


Περισσότερες διδακτικές ιστορίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)