Το τεστ με το οποίο θα καταλάβετε αν το παιδί σας έχει σκολίωση!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Πώς θα καταλάβω αν το παιδί μου έχει σκολίωση; Ακολουθήστε τις συμβουλές μας!
Η σκολίωση είναι πολύ διαδεδομένη από τις μικρές ηλικίες. Οι λόγοι είναι αρκετοί.
Από τους πιο σημαντικούς, είναι η κακή στάση σώματος, η λάθος σχολική τσάντα, αλλά και το απότομο ύψος που μπορεί να πάρει ένα παιδί σε λίγο χρονικό διάστημα. Πώς όμως μπορείτε να καταλάβετε ότι το παιδί σας έχει αυτήν την πάθηση; Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς προκειμένου να μας δώσουν τις συμβουλές τους.
Θα κάνετε το τεστ επίκυψης! Πώς γίνεται αυτό; Βάλτε το παιδί σας να σταθεί χωρίς μπλούζα σε θέση προσοχής. Έπειτα ζητήστε του να σκύψει χωρίς όμως να λυγίσει τα πόδια το, μέχρι κάτω. Παρατηρήστε αν η σπονδυλική του στήλη είναι ευθεία και αν η μία πλευρά της πλάτης είναι πιο ανυψωμένη σε σχέση με την άλλη. Αν έχει σκολίωση η κυρτότητα της σπονδυλικής στήλης θα είναι εμφανής και η μία πλευρά της πλάτης θα είναι πιο πάνω από την άλλη.
Εναλλακτικά μπορείτε να παρατηρήσετε το παιδί σας έχοντάς το σε όρθια θέση με τα χέρια κολλητά στο σώμα του. Αν ο ένας ώμος είναι πιο ψηλά από τον άλλο τότε, έχει σκολίωση. Επειδή το παιδί αναπτύσσεται πολύ γρήγορα καλό είναι μία φορά το εξάμηνο να πηγαίνετε σε κάποιον ορθοπεδικό. Μην ξεχνάτε να παρακινείτε το μικρό σας να ασκείται όσο μπορεί και να έχει σωστή στάση σώματος!


Περισσότερα θέματα υγείας εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)