Αθηνά Μαλαπάνη, η φιλόλογος που μας καλεί "να σπάσουμε την πατριαρχία"

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

 







Η Αθηνά Μαλαπάνη είναι απόφοιτη Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2008-2012: πτυχίο & 2012-2014: μεταπτυχιακό). Το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, παρακολούθησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Εργάζεται ως φιλόλογος και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής. Επιπλέον, αναλαμβάνει τη διόρθωση – επιμέλεια βιβλίων και εργασιών. Τέλος, είναι και συγγραφέας (Ψυχικές αυτοχειρίες, συλλογή διηγημάτων και Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη: Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς! - αυτοέκδοση).

Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε ποικίλα συνέδρια σε Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικούς τόμους και στο περιοδικό Φιλολογική της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων. 

*Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτήν και το έργο της, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της, http://www HYPERLINK "http://www.acwa.info/". HYPERLINK "http://www.acwa.info/"acwa HYPERLINK "http://www.acwa.info/". HYPERLINK "http://www.acwa.info/"info (Athena’s Creative Writing Academy) και στο Facebook, Αθηνά Μαλαπάνη - Φιλολογικά Μαθήματα. 






Σπάσε την πατριαρχία, Αθηνά Μαλαπάνη, εκδόσεις Οσελότος

Αυτό το βιβλίο είναι μια συλλογή μικρο-διηγημάτων. 

Οι ήρωές του και οι ηρωίδες του παρουσιάζονται στον αναγνώστη με τα ονόματά τους –αληθινά ή ψεύτικα;– και προβάλλουν τις δικές τους ιστορίες για τα σεξιστικά και φυλετικά στερεότυπα που παραβίασαν τα δικαιώματά τους. Ιστορίες που μπορεί να φανούν γνωστές, κοινότυπες, συνηθισμένες ή άγνωστες, πρωτόγνωρες, θλιβερές, ίσως και τρομακτικές... 

Ωστόσο, μπορεί να βρείτε κι εσείς κάποια δικά σας κομμάτια μέσα σε αυτές, να σκεφτείτε, να προβληματιστείτε, να αναθεωρήσετε... Σίγουρα, αυτή η ανάγνωση να σας οδηγήσει σε μια προσωπική, εσωτερική αναζήτηση...





Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)