Σέριφος, το νησί του αυθορμητισμού που γίνεται ο πρωταγωνιστής του φετινού καλοκαιριού

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0







Το να βρεις νησί των Κυκλάδων που να μην τιγκάρει από κόσμο τα τελευταία 3-4 χρόνια, είναι δύσκολο. Ακόμα και στην πανδημία, με εξαίρεση το καλοκαίρι του 2020, τα νησιά των Κυκλάδων είναι πάντοτε η πιο ασφαλής επιλογή και προσελκύουν κόσμο και κοσμάκη.

Από τη μία εξηγείται γιατί είναι προσβάσιμα από Πειραιά και Λαύριο, άρα εξυπηρετούν την Αττική, άρα το 50% του πληθυσμού της χώρας. Από την άλλη, προκαλεί και εντύπωση το να βλέπεις νησιά όπως η Κίμωλος ή η Αμοργός, να είναι απλησίαστα και σε επίπεδο διαθεσιμότητας δωματίων, αλλά και σε επίπεδο τιμών.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να έχουν τις στιγμές τους νησιά όπως η Σίφνος, η Κύθνος, η Φολέγανδρος και να αποτελούν για έναν από τους θερινούς μήνες την πιο συχνή αναφορά σε παρέες και στον ευρύτερο κύκλο.

Φέτος, και έτι περισσότερο τον Ιούλιο, αυτόν τον τίτλο τον παίρνει με άνεση η Σέριφος. Τα ακτοπλοϊκά για εκεί δεν έχουν ξεφύγει ιδιαίτερα, αφού το κόστος τους δεν ξεπερνάει τα 36 ευρώ πήγαινε και άλλα 36 στο γύρνα, ενώ είναι και μια νορμάλ απόσταση σε ώρες. Αν πας με το κανονικό, σε 4 ώρες θα είσαι εκεί. Αν πάρεις το γρήγορο, σε δύο ωρίτσες έχεις φτάσει.

Το έτερο πλεονέκτημα που έχει η Σέριφος, είναι πως δεν πρόκειται για ένα αχανές νησί ή ένα νησί με τρομερά πολλές επιλογές. Δεν είναι η Μύκονος με τις 40 must παραλίες.

Έχει 6-7 παραλίες που πρέπει να πας και μετά ό,τι παραπάνω από τις συνολικά 72 επαφίεται στη διάθεση σου. Δεν είναι ένα νησί με πολυ-λήμματα που σε κουράζει και μόνο η σκέψη, που να θέλει προγραμματισμό. Είναι το νησί του αυθόρμητου.

Θα πας στον Άγιο Σώστη, στο Γάνεμα, στα Λιβαδάκια, στη Συκαμιά και στην Ψιλή Άμμο κι έκλεισες. Θες να τσεκάρεις και το Μαλλιάδικο που είναι ψιλοπεριπέτεια; Κάνε το ως bonus. Άντε να πας και Αβέσσαλο. Θα πας να δεις τον Άσπρο Πύργο, τον Θόλο, τα μεταλλεία στο Μέγα Λιβάδι και το Κάστρο της Γριάς κι επίσης έκλεισες.

Κι αφού τα κάνεις αυτά, τότε μπορείς να επικεντρωθείς σε αυτά που σου αρέσουν περισσότερο. Να πας στην Πάνω Πιάτσα στη Χώρα για να πιεις ρακόμελο, να φας τους λουκουμάδες, να πιεις cocktails στον Γάιδαρο και να χορέψεις στον Βάτραχο. Θα πας και στον καφενέ του Στράτου για μεζέδες το βράδυ, ενώ για διάφορα μαγειρευτά και της ώρας θα πας στο Αλώνι, στις Πλάκες, στον Υδρόλιθο και στο Μπακακάκι. Για θαλασσινά θα πας στο Λιβάδι στον Καλή.

Αυτή είναι η Σέριφος. Ο ορισμός του ήρεμου καλοκαιριού. Σε βαθμό που θα θες να βρεις σπίτι για να μείνεις μόνιμα εδώ. Να κοιτάς το λευκό, να σε ραίνει ο ήλιος, να τρως λουκουμάδες και να αφήνεσαι.


Περισσότερα ταξιδιωτικά θέματα εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)